Ανδρικό Κούρεμα

 

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε ντραπεί κοιτώντας παλιές μας φωτογραφίες με μαλλιά τότε που θεωρούσαμε ότι μας πηγαίνανε πολύ αλλά τώρα μας προκαλούν μόνο γέλια. Εκτός από την εκάστοτε μόδα, υπάρχουν κάποιοι «κανόνες» που μας βοηθάνε να ταιριάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το κούρεμα και το στιλ των μαλλιών μας με το σχήμα του προσώπου μας, αποφεύγοντας τα κραυγαλέα λάθη. Αλλάξτε, λοιπόν, το κούρεμα σας σύμφωνα με το… «προσωπότυπό» σας.


Στρογγυλό πρόσωπο 
Εκείνοι που έχουν στρογγυλό πρόσωπο, με γεμάτα μάγουλα, πρέπει να διαλέξουν ένα κούρεμα που να λεπταίνει και να μακραίνει το πρόσωπο τους. Ένα κούρεμα σε μύτες, με λίγο μαλλί να πέφτει από την κορυφή του κεφαλιού και τα πλάγια θα σας βοηθήσει να… τετραγωνίσετε τον κύκλο, ενώ το αξύριστο look στα γένια θα αποσπάσει την προσοχή από το σχήμα του κεφαλιού σας. 

Οβάλ πρόσωπο 
Είστε οι τυχεροί και οι προνομιούχοι! Αν έχετε οβάλ ή ωοειδές σχήμα προσώπου τότε σας ταιριάζουν σχεδόν όλα τα στιλ κουρέματος, από το εντελώς ξυρισμένο μέχρι και το μακρύ. Η καλύτερη επιλογή, παρόλα αυτά, θα ήταν ένα κούρεμα με λίγο περισσότερο μάκρος, αρκεί να το επιτρέπει ο χώρος εργασίας σας. 

Τριγωνικό πρόσωπο 
Στα τριγωνικά πρόσωπα συνήθως αυτό που τραβάει το μάτι είναι το πιγούνι, οπότε το σωστό κούρεμα πρέπει να αποσπάει την προσοχή από το συγκεκριμένο σημείο. Δοκιμάστε ένα κούρεμα που είναι περισσότερο κοντό στην κορυφή του κεφαλιού και κοντά στις φαβορίτες και αφήστε μακρύτερο το πίσω μέρος. Κι σε αυτήν την περίπτωση, ένα καλό τρικ θα ήταν να αφήσετε αξύριστα τα γένια σας. 

Αν ωστόσο το δικό σας σχήμα είναι τριγωνικό αλλά και στενόμακρο, καλό θα ήταν να κουρευτείτε ντεγκραντέ, με κοντύτερα τα μαλλιά στην κορυφή και πιο «γεμάτα» στις άκρες. 

Τετράγωνο πρόσωπο 
Το τετράγωνο πρόσωπο μοιάζει με το στρογγυλό, με τη διαφορά ότι εδώ το πηγούνι είναι πιο λεπτό και οι γωνίες του προσώπου εντονότερες. Για να υπάρχει ισορροπία στις αναλογίες του προσώπου σας, το ατημέλητο look, το κλασικό αντρικό κούρεμα είναι μια καλή λύση. Βέβαια, το πιο μακρύ μαλλί είναι η ιδανική λύση αρκεί να κολακεύει το πρόσωπο. Extra συμβουλές:- Αν έχετε μεγάλη μύτη, δοκιμάστε να αφήσετε λίγο πιο μακρύ το μαλλί στο μέτωπο και στους κροτάφους. 
- Αν έχετε μακρύ λαιμό, αφήστε πιο μακριά τα μαλλιά σας. 
- Αν έχετε κοντό λαιμό, διατηρήστε ένα κοντοκουρεμένο hairstyle. 
- Αν έχετε μεγάλο μέτωπο φέρτε τα μαλλιά της κορυφής του κεφαλιού στο πλάι. 
- Αν έχετε πεταχτά αυτιά, προτιμήστε ένα σχετικά μακρύ κούρεμα με μύτες. 
- Μια καλή επιλογή αν έχετε αρχίσει να χάνετε πρόωρα τις τρίχες σας είναι να ξυρίσετε εντελώς το κεφάλι σας.